Op een verantwoorde manier terugkomen van een blessure?

TopFittrainen.nl is de specialist in conditie- en hersteltrainingen voor recreant, amateur en topsporter in de regio Den Haag – Delft – Pijnacker – Zoetermeer.

Afspraak maken? Klik hier
Trainen voor Topprestaties

Testen & Meten

Testgegevens geven trainer en sporter inzicht in het niveau van de sporter en de progressie. Via ons CLUKS rapportage systeem kunnen wij een individueel rapport geven over de fitheid van de sporter.
Het CLUKS rapportage systeem meet de volgende gegevens:

  • Coordinatie
  • Lenigheid
  • Uithoudingsvermogen
  • Kracht
  • Snelheid

Wij verzorgen metingen via het CLUKS rapportage systeem voor zowel individuele sporters als voor complete verenigingen. Ook kunnen onderdelen uit het CLUKS rapportage systeem separaat getest worden. Bijvoorbeeld het testen van het uithoudingsvermogen middels de shuttle-run test of metingen van het versnellingsvermogen of startsnelheid.

Naast het CLUKS rapportage systeem voeren wij ook metingen uit met betrekking tot gewicht en huidplooimetingen (lichaamsvetpercentage). De huidplooimetingen worden uitgevoerd met een Harpenden huidplooimeter. De Harpenden huidplooimeter is de meest accurate meter in zijn soort en geeft u de meest nauwkeurige informatie over de vetmassa van het menselijk lichaam.

Speciaal voor sport verenigingen kunnen wij u het Fysiek Volg Systeem aanbieden. Sporters vanaf 11 jaar worden 1 of meerdere keren per jaar getest op mobiliteit, stabiliteit, coordinatie, lenigheid, uithoudingsvermogen, snelheid en kracht. De tests zullen zoveel mogelijk sportspecifiek zijn. De verslaglegging vindt plaats in het speciaal voor TopFittrainen.nl ontworpen software programma FitBook. Het Fysiek Volg Systeem heeft tot doel blessurepreventie en prestatieverbetering. Trainers krijgen inzicht in de ontwikkeling van de sporter maar ook komen fysieke beperkingen al op jonge leeftijd aan het licht. Door op jonge leeftijd aangepast te trainen en eventueel in overleg met fysiotherapeuten een plan op te stellen, kunnen sporters hierdoor op latere leeftijd blessurevrij sporten. Denk hier o.a. aan het verbeteren van de looptechniek of verbeteren stabiliteit.

Al deze testen en metingen geven een gestandaardiseerde en objectieve status van het fitheidsniveau van de sporter. Als bijkomstig voordeel biedt dit de sporter, hersteltrainer en fysiotherapeut een leidraad, zodat bij revalidatie nauwkeurig kan worden gewerkt naar terugkeer op het oude niveau.