Op een verantwoorde manier terugkomen van een blessure?

TopFittrainen.nl is de specialist in conditie- en hersteltrainingen voor recreant, amateur en topsporter in de regio Den Haag – Delft – Pijnacker – Zoetermeer.

Afspraak maken? Klik hier
Beter in Sport

Loopladder & Stabiliteits training

In al onze trainingen zitten oefeningen gericht op coordinatie en stabiliteit verwerkt. Of je nu bezig bent met je revalidatie, of je conditie een boost wilt geven. De loopladder training bevordert looptechniek, coordinatie en snelheid. In de hersteltraining zal zodra er met de looptraining wordt begonnen geoefend worden met de loopladder. Maar ook voor gezonde en fitte sporters is het aan te raden vaak de motoriek te trainen via de loopladder.

Stabiliteits training is een vast onderdeel van alle oefeningen bij TopFitTrainen.nl, maar met name in de hersteltraining. Met stabiliteit leg je de basis van je herstel en de basis van je sportplezier. Zeker wanneer er een tijd niet of nauwelijks aan sport beoefening is gedaan is het goed eerst stabiliteit te trainen. Men spreekt over stabiliteit wanneer spieren, beenderen, ligamenten en zenuwen optimaal ontwikkeld zijn, zodat ze op een efficiente manier kracht kunnen overbrengen. Wanneer er sprake is van instabiliteit dan is dit een voedingsbodem voor blessures.

We onderscheiden 3 typen stabiliteitstraining:

  1. Core-Stability
  2. Dynamic Stability
  3. Static Stability

De core-stability training is het meest bekend. Bij core-stability is er controle en balans in het romp gebied. Het romp gebied houdt de functionaliteit van het hele lichaam in stand. Het romp gebied is vooral rug, buik en bekken gebied (bilspieren/hamstrings).

Wanneer je hier niet bekend bent met stabiliteitstraining dan MOET dit onder begeleiding plaats vinden. Alleen ervaren trainers kunnen je houding corrigeren. Ook is het verstandig eerst de basis core-stability oefeningen onder de knie te hebben voordat er zwaarder getraind gaat worden.

Graag verwijzen wij u naar de loopladder instructie film gemaakt in het najaar 2012. Klik hier.