Op een verantwoorde manier terugkomen van een blessure?

TopFittrainen.nl is de specialist in conditie- en hersteltrainingen voor recreant, amateur en topsporter in de regio Den Haag – Delft – Pijnacker – Zoetermeer.

Afspraak maken? Klik hier
Beter in Sport

Kinesiotaping

Kinesiotape, ontwikkeld door Dr. Kenzo Kase, is bij velen bekend als de gekleurde (roze of blauwe) tape. De Kinesiotape is latexvrij en kan maximaal 5 dagen gedragen worden. Zelfs wanneer de tape nat is blijven de eigenschappen ongewijzigd. De tape is vergelijkbaar met het gewicht en de dikte van de menselijke huid. De tape moet met specifieke rektechniek worden aangebracht. Gebeurt dit niet dan kan dit leiden tot meer schade. Als gecertificeerde Kinesiotape beoefenaar (CKTP) zijn wij getraind deze tape met de juiste techniek aan te leggen.

Bij TopFittrainen werken wij alleen met de originele Kinesiotape. Deze is aantoonbaar beter dan de goedkopere medical tape versies. De Kinesiotape kan in alle fasen van het herstel gebruikt worden, maar ook preventief. Niet alleen sporters maken gebruik van deze tape, ook in het dagelijks leven zijn er steeds meer mensen die Kinesiotape gebruiken.

Kinesiotaping heeft vele fysiologische effecten waaronder pijndemping, verminderen van ontstekingen, verbeteren van de bloedsomloop, verplaatsen van lymfevocht, verminderen vermoeide spieren of juist activeren van spieren, ondersteuning gewrichten en ligamenten, verminderen oedeem etc.

Kinesiotaping helpt in herstel en verbeteren van de mobiliteit.