Op een verantwoorde manier terugkomen van een blessure?

TopFittrainen.nl is de specialist in conditie- en hersteltrainingen voor recreant, amateur en topsporter in de regio Den Haag – Delft – Pijnacker – Zoetermeer.

Afspraak maken? Klik hier
Beter in Sport

hersteltraining

Terugkeren van een blessure is niet gemakkelijk. Bij zware blessures zal de fysiotherapeut eerst groen licht moeten geven om de (herstel)training te hervatten. Bij de hersteltraining van TopFittrainen.nl worden middels sportspecifieke oefeningen trainingen verzorgd om terug te keren naar het oorspronkelijke niveau van de sporter.

In de hersteltraining wordt gebruik gemaakt van de Rehaboom. Deze methode is ontwikkeld door Toine van de Goolberg, oud-atleet en onder meer bondscoach van de Atletiekunie, maar ook bekend als herstel en looptrainer van Feyenoord. De hersteltrainer zal de sporter gecontroleerd laten revalideren en in sommige gevallen ook in nauw overleg met de fysiotherapeut. In beginsel zullen kracht en stabiliteit als eerste worden opgetraind, waarna een volgende stap richting uithoudingsvermogen en snelheid wordt gedaan. Gedurende de hersteltraining wordt gelet op houding en zal er zowel specifieke training gericht zijn op de blessure, maar ook op andere spier- en gewrichtsgroepen. De persoonlijke benadering zal sporters motiveren om de training geconcentreerd en met plezier te volgen.