Op een verantwoorde manier terugkomen van een blessure?

TopFittrainen.nl is de specialist in conditie- en hersteltrainingen voor recreant, amateur en topsporter in de regio Den Haag – Delft – Pijnacker – Zoetermeer.

Afspraak maken? Klik hier
Trainen voor Topprestaties

conditietraining

Conditietraining is meer dan het verbeteren van je uithoudingsvermogen. Ook het verbeteren van Coördinatie, Lenigheid, Kracht en Snelheid vallen onder de Conditietraining. Bij TopFittrainen.nl spreken wij dan ook over CLUKS-Training. (Coördinatie, Lenigheid, Uithoudingsvermogen, Kracht, Snelheid) Sporters die aan hun conditie willen werken worden getraind op sportspecifieke wijze. Doe je bijvoorbeeld aan een explosieve sport met veel wenden en keren en korte sprints, dan is het zaak hier winst te boeken en zodoende de training hierop aan te passen.

Bij de sportspecifieke training zal onder anderen getraind worden met behulp van een loopladder. Het nabootsen van spelsituaties met veel voorwaartse en zijwaartse sprints zoals o.a. bij tennis, hockey en voetbal als ook het gericht werken aan sprongkracht horen hier bij. Deze methode van trainen wordt ook wel Agility Training genoemd en is tevens een onderdeel van de hersteltraining bij TopFittrainen.nl.

Ben je een beginnende sporter en wil je bijvoorbeeld graag een duurloop van 5 kilometer uitlopen, dan gaan we middels gerichte training en persoonsgebonden trainingsschema’s met je aan de slag. Hierbij geven we ook advies over loophouding, warming-up/cooling-down, verzorging, schoeisel en blessure-preventie. Ook begeleiden wij (team)sporters tijdens de zomer of winterstop. Door het op peil houden van je conditie gecombineerd met een goede arbeids-rust verhouding helpen wij je weer naar een goed begin van de eerste clubtraining. Uiteraard is de conditietraining ook een onderdeel van de Hersteltraining.